Follow Us:

Boldog születésnapot Zalakaros

A 20 éves születésnapját ünneplő Zalakaros, a város napjai programsorozat alkalmával a rengeteg szórakoztató percek mellett egy igazán édes meglepetést is tartogatott a városlakóknak és az ide látogató turistáknak. A hagyományoknak megfelelően ugyanis most is a minket kérték fel az egyedi és minden eddiginél nagyobb város tortájának elkészítésére. Az idei torta 500 szeletes volt és összsúlya meghaladta a 120 kilogrammot. A hozzávaló alapanyagokat most is természetesen a környékbeli termelőktől szereztük be. Az elkészítéshez több mint 120 tojást, 9kg gesztenye masszát, 4 kg mandulalisztet, 4 kg tejcsokoládét, 15 kg tejszínt, 7 kg fekete szedret, és 4-4 kg málnát és erdei áfonyát használtunk fel.

Az idei jubileumi ünnepségre egy könnyed, tejszínes mousse tortát álmodtunk meg. Az 500 szeletes torta tésztája gesztenyés, mandulalisztes amire egy szederzselé és tejcsokoládé réteg került, a tetején feketeszeder áfonya és málna mousse és erdei gyümölcs tükörzselés réteg. Az érdeklődők a város tortáját egész évben megkóstolhatják majd a Szilágyi Cukrászdában, Zalakaros20 fantázianéven!

 

 

Zalakaros város tortájának ünnepélyes felvágására vasárnap délután rengeteg érdeklődő előtt került sor, így az elfogyasztása sem okozott problémát. Az édes finomság elfogyasztása után Keresztesi Ildikó élő koncertje és az Anima Prizma Mozgásműhely tüzes show-ja zárta a rendezvényt.

Zalakaros város tortájáról további képeket itt találnak.